INSTRUKS FOR ORMESTAD MOTORBÅTFORENINGS BÅTHAVN

Revidert i hht. årsmøtevedtak 20.11.2006 og justert etter styrevedtak 23.08.2022

§ 1 Alle registreringspliktige båter skal være registrert.

§ 2 Alle båter skal være ansvarsforsikret.

§ 3 Alle søknader om båtplass sendes skriftlig til styret. Venteliste legges til grunn ved tildeling.

§ 4 Båtplasseier må tegne medlemskap i båtforeningen. Leietageren kan ikke overdra, leie ut eller låne bort plassen til andre uten styrets samtykke. Oppsigelse av båtplass skjer skriftlig til styret.

Vedtatt retningslinje for håndheving av paragraf 4:
- Ved invaliditet eller dødsfall kan båtplassen overdras til hans (hennes) barn eller gjenlevende ektefelle.
- Båtplasseier kan ikke overdra, leie ut eller låne ut plassen til andre.
- Foreningen kan etter avtale med båtplasseieren leie ut plassen for ett år av gangen i henhold til foreningens liste over båtplass-søkere.
- Leietageren må være medlem av foreningen og betale 2 ganger gjeldende årsleie.
- Båtplasseieren betaler 50 prosent av gjeldende årsleie.
- Overdragelse av båtplass mellom foreldre og barn eller ektefeller kan godkjennes etter søknad til styret.
- Dersom to eller flere eier båt sammen, må båten være forsikret på den som står som eier av båtplass.
- Ved ønske om bytte av plass rettes henvendelse til styrets bryggeansvarlig.
- Styrets bryggeansvarlige kan leie ut vinterplasser på forespørsel når denne ikke benyttes av båtplasseier.

§ 5 Innskudd og leie forfaller til betaling når plass er anvist og kan innkreves før båten legges på plassen. Båt som det ikke er betalt avgift for eller som er plassert ved bryggen uten styrets bryggeansvarliges tillatelse, kan fjernes uten varsel. Fastsettelse av leie bestemmes på årsmøtet.

§ 6 Alle båter skal være forsvarlig fortøyd og sikres med gummifjæring og forsvarlig fendring.

§ 7 Inn og utkjøring fra båthavna skal forgå i sakte fart og forsiktighet skal utvises slik at andre båter eller fortøyninger ikke sjeneres. Båteieren er ansvarlig for voldt skade. Kjøring med propell under trekk må ikke foregå mens båten ligger fortøyd.

§ 8 Det er forbudt å kaste avfall eller andre gjenstander i havna. Løse gjenstander så som seilbrett, joller eller annet utstyr må ikke henlegges på bryggene. Båt må ikke forlates før alt er brakt i forsvarlig orden.

§ 9 Overtredelse av reglementet og klanderverdig oppførsel kan føre til bortvisning fra brygga for kortere eller lengre tid – eller for alltid.

§ 10 Anke over styrets bryggeansvarliges avgjørelse skjer skriftlig til styret som er den endelige instans.

§ 11 For skade eller tap av båter eller tilbehør overtar foreningen intet ansvar.

§ 12 Båten må ikke være bredere enn båtplassen er beregnet for. Det skal være plass til forsvarlig fendring. Alle forandringer skal meldes styrets bryggeansvarlige.
Maksimal båtlengde for båtplasser med åpning nordover er 40 fot. Unntak er plassene 45-50, hvor maksimal båtlengde er 25 fot av hensyn til svingradius. For øvrige båtplasser på flytebryggene er maksimal båtlengde 25 fot. For båtplasser på steinbrygga gjøres det individuell vurdering av styrets bryggeansvarlig fra sak til sak.
Med maksimal båtlengde menes båtens største lengde og inkluderer utstikkende objekter som f.eks. baugspyd, badeplattform, daviter og jolle.
Det er unntak for medlemmer i OMF som allerede hadde lengre båter enn angitte makslengde i havna før datoen for vedtaket om nye retningslinjer (23.08.2022). Dersom medlemmer som er omfattet av vedtaket senere anskaffer annen båt, gjelder angitte makslengder også for dem.
Båter skal være fortøyd slik at baugspyd eller pulpitt ikke er til hinder for fremkommeligheten på brygga.

§ 13 Ormestad motorbåtforenings styre har myndighet til å endre reglementet for båthavnen.

§ 14 Dersom landstrøm benyttes tillates kun hele kabler (uten skjøt). Ved permanent tilkoplet landstrøm skal el. måler benyttes.


FØRING AV VENTELISTE FOR SØKNAD OM BÅTPLASS

Styret har ansvar for føring av venteliste for søknader om båtplass ved foreningens bryggeanlegg i Ormestadvika.

Styret velger en av styremedlemmene for ajourføring av ventelista.

Man skal være medlem av Ormestad Motorbåtforening for å stå på ventelista. For innmelding i foreningen og oppføring på venteliste, gå til fanen "bli medlem".

Ved lediggjøring av båtplass på bryggeanlegget varsles søker med lengst ansiennitet på ventelista.


INSTRUKS FOR BRUK AV ORMESTAD MOTORBÅTFORENINGS LØFTEKRAN OG OPPLAGSPLASS I ORMESTADVIKA

Revidert og ajourført i hht. årsmøtevedtak den 20.nov.2006
Revidert av styret oktober 2010
Revidert i h.h. til vedtak på årsmøtet mai 2011
Revidert av styret i september 2014
Revidert av styret 23. september 2022
Revidert av styret 15. november 2022

Løftekran

§ 1 Kranen skal kun betjenes av sertifisert personell godkjent av styret.

§ 2 Hengelås til klosser og stige må låses fast til kjetting når klosser og stige er i bruk over lengre tid.

§ 3 I tiden fra 15. juni til 15. august tillates det bare helt nødvendig slipping på søndager.

§ 4 Henvendelse om slipping gjøres til den eller de som styret har godkjent til å betjene løftekranen. Ansvarlig kranmann er koordinator for bruk av kranen og skal informeres om alle bestillinger.

§ 5 Krantjenester betales med en avgift til foreningen i tillegg til styrets ansvarlige for kran og opplagsplass sin godtgjørelse. For priser henvises til Ormestads motorbåtforenings prisliste som er godkjent av årsmøtet. Man må være medlem og ha betalt medlemskontingent for å få medlemsrabatt på bruken av foreningens tjenester.

§ 6 For å løfte båt på land og ut igjen for kortere tid (for eksempel skifte pakning i hylse eller lignende) betales bare for å løfte båt på land. For å komme inn under denne ordningen må det arbeides kontinuerlig slik at kranen blir disponibel snarest mulig. Ordningen med å beslaglegge kranen gjelder for så vel medlemmer som ikke medlemmer. Dersom båt som henger i kranen må flyttes av andre enn eieren, skal utgiftene i denne forbindelse dekkes av eier.

§ 7 Båtvogn tilhørende Ormestad Motorbåtforening skal kun benyttes mellom opplagsplass og båtkranen. Vognen kan bare disponeres innenfor området og skal frigjøres snarest mulig etter bruk.


§ 8 Opprydding, og om nødvendig vasking av opphalingsplassen, skal foretas av båteier umiddelbart etter slipping.
Hvis andre må gjøre dette blir det etter regning for vedkommende båteier.

§ 9 Bruk av motorbåtforeningens kran og vei med annet formål enn slipping av båt tillates forutsatt at fastsatte maksimalbelastninger ikke overskrides. Kranens maksimalbelastning er 5 tonn, og det tillates 10 tonns akseltrykk på veien.

§ 10 Ansvarlig kranmann og reserve kranmenn leverer foreningens andel av innkrevde avgifter samt kvitteringer for utførte tjenester til kasserer minimum to ganger i året. Regnskapet skal være ferdig avsluttet den 31.desember.
Ansvarlig kranmann og reservekranmenn kan også sørge for overføring av beløpene direkte til bank.

§ 11 Ved kranløft, flytting av båter til og fra opplagsplass er det et krav at kranmennene skal benytte hjelm, refleksvest og vernesko. Kranmann er ansvarlig for at det ikke oppholder seg personer under hengende last.


Opplagsplass

§ 12 Båter må ikke hensettes på opplagsplass uten anvisning av den ansvarlige for opplagsplassen. Båter som henlegges på stranda vil bli fjernet.
Maksimal båtlengde på opplagsplassen er 35 fot. Seilbåter i opplag skal rigges ned.

§ 13 Ved  «overbooking» av opplagsplassen har foreningsmedlemmer med tilhørighet i Ormestadvika en fortrinnsrett. Dette betinger dog at henvendelse om vinteropplag gjøres til styrets kran og opplagsansvarlig innen 15.august. Etter denne dato vil plasser tildeles i hht. anmeldingsdato. Avtale om fast årlig opplagsplass kan for medlemmer inngås med styrets kran og opplagsansvarlig.
Bare medlemmer vil få tilgang til bruk av opplagsplassen.
For at man til enhver tid skal ha best mulig oversikt over antall disponible plasser, plikter innehavere av fast årsavtale straks å meddele evt. opphør pga. salg, flytting eller lignende til styrets kran og opplagsansvarlig.
Evt. tvilstilfelle avgjøres ved henvendelse til styret i Ormestad motorbåtforening.
Satser for slipping, opplag eller annen bruk av kran og vei, bestemmes på årsmøtet.
Inntektene fra opplagsplassen fordeles etter følgende nøkkel: 1/6 av de totale inntekter tilfaller den ansvarlige for kran og opplagsplassen, 2/6 til Sandefjord kommune og 3/6 til foreningen.

§ 14 Tildekking av båter i opplag må utføres med presenninger av god kvalitet. Minstekrav til presenning er 450 g pr m2.

§ 15 Båter må være sjøsatt eller fjernet fra opplagsplassen innen 15. juni. Ved forespørsel om utsettelse skal styret kontaktes. Båteiere må rydde opplagsplassen etter seg innen en uke etter sjøsetting, hvis ikke blir plassen ryddet for båteierens regning.

§ 16 Sommerparkering av båtvogner i Ormestadvika tillates ikke.

§ 17 Bilparkering på «steinbrygga» tillates i sommersesongen kun for korttidsopphold, dvs. for av- og pålasting.

§ 18 Den ansvarlige for kran og opplagsplass må påse at vann til krankaia stenges før frosten setter inn om høsten.

§ 19 Kranmannen skal holde plassen fri for søppel. Kloring av plassen skal gjøres i slutten av april eller første uke i mai etter regnvær. Slodding av plassen skal gjøres ved behov.

§ 20 Ved plassering av båter i opplag om høsten skal alle de største båtene plasseres på høyre halvdel av plassen sett fra sjøen. Båtene skal plasseres slik at det hensyntas plass til presenningsstativ og ferdsel mellom båtene. Det må tas hensyn til gangveien til Briggveien 14, slik at denne ikke sperres.

§ 21 Dersom landstrøm benyttes under opplagsperioden skal el. måler benyttes. Unntatt herfra er ved oppussing av båten.


INSTRUKS FOR STYRETS ANSVARLIGE FOR BRYGGEANLEGG

Styrets ansvarlig for bryggeanlegg:
- Skal ha det daglige tilsyn med bryggene.
- Skal påse at båtene ligger i den anviste plass og at reglementet for båthavna overholdes.
- Skal påse at flytere og forankringer kontrolleres minst en gang hvert år. Flytere som er påført lekkasje skal straks skiftes ut.
- Skal, dersom bryggene påføres større skader, eller når større vedlikeholdsarbeider forestår, rapportere dette inn for styret sammen med kostnadsoverslag.
- Skal innkalle til dugnadsarbeider og føre dugnadsliste.
- Skal påse at vannet til bryggene ikke står på ved fare for frost.


INSTRUKS FOR STYRETS ANSVARLIGE FOR VAKTBU

Styrets ansvarlige for vaktbu:
- Skal ha det daglige tilsyn med vaktbu og utstyr.
- Skal være ansvarlig for å følge opp vedlikehold av bygning.
- Skal innkalle til dugnad ved behov.
- Skal være ansvarlig for at nøkler er tilgjengelig for de som skal benytte bygningen.
- Skal påse at styrets reglement for vaktbu følges.